hamburgerbröd. Oj, så gott det blev ! Jag är inget fan av hamburgare, men detta var en riktig hit.
Till det grillade vi också halloumi, majskolvar och bacon. Mmm :)
800 g köttfärs
1 ägg
1,5 msk potatismjöl
1 dl havregryn
1 gullök
3 msk koncentrerad kalvfond
1 st vitlöksklyfta
1 nypa socker
Salt, peppar
Blanda alla ingredienserna utom köttfärsen. Skär löken
i småbitar eller kör den i mixern. Blanda smeten med
köttfärsen och forma till burgare. Jag fick ca. 9 st hamburgare, men kunde nästan ha gjort dem lite större, då hade de passat bättre med bröden. Grilla eller stek dem på medelhögvärme. Burgarna kan också frysas
innan grillningen om det är så att man inte vill äta dem just då.
Hamburgerbröd ca. 8 st stora
50 g jäst
2 dl mjölk
2 dl vatten
2 tsk salt
2 tsk socker
2 msk olja
12 dl mjöl
(6 dl dinkelmjöl med fullkorn och 6 dl vetemjöl)
Pensling:
Mjölk
Smula sönder jästen och värm mjölken och vattnet till 37 grader.Häll degspadet över jästen och lös upp jästen. Tillsätt saltet, sockret, oljan och tillsist nästan allt mjöl. Knåda degen i några minuter, låt den sedan jäsa i 30 min. Baka ut till runda bröd och lägg upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa yttligare 30 min. Pensla bröden med mjölk och grädda dem i ugnen i ca. 10-12 min i 225 grader. Bröden blev väldigt stora och jag gjorde åtta bröd.Skulle kunna göra mindre bröd och få några fler. Låt dem svalna under bakduk.
Använd de tillbehören du vill ha till din burgare !
Kram / JH
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar