
Nu på eftermiddagen har jag bakat ett morotsbröd. Jag har ätit köttsoppa till middag och då passar det bra med nybaktbröd.
Det blev väldigt saftigt och god smak på det.
Detta bör testas !
Det blev väldigt saftigt och god smak på det.
Detta bör testas !
Morotsbröd ca. 15 st
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 dl riven morot
1-2 tsk salt
250 g keso
1 msk olja
Hasselnötter (kan uteslutas)
Russin (kan uteslutas)
4 dl grahamsmjöl
ca. 11-12 dl vetemjöl special fullkorn
Ugn: 225 grader
Smula jästen i bunken och rör ut med lite av det
fingervarma vatten innan resterande tillsätts.
Arbeta in samtliga ingrediense, sist tillsätt mjölet och
arbeta in det till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 min.
Arbeta degen en kort stund på mjölat bakbord
och forma till två längder.
Skär dem i bitar och forma runda bullar som får jäsa på en bakplåtsklädd plåt i ca 20 min. Sätt på ugnen. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 25 min eller tills dem fått fin färg. Låt dem svalna på galler under duk.
Ät och njut !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar