Här kommer receptet på de fantastiska saffransbullarna
och receptet är ifrån:Tomtens dotter
Jag tänkte först att alla saffransbullar är alltid goda som nygräddade, men alltså dessa bullar var faktiskt helt underbara!
Jag tycker verkligen att ni ska testa dessa.
Jag tycker verkligen att ni ska testa dessa.
Ni har inget att förlora.
Saffransbullar a´la tomtensdotter
48 bullar
Degvätska:
7,5 dl varmt vatten
300 gram smör
2,5 - 3 dl vit baksirap
2 gram (4 kuvert) saffran
1 ägg
Torra prylar, blandas i vetemjölpaketet:
2 kg vetemjöl minus 5 dl!
2 påsar torrjäst för söta degar
2,5 dl mjölkpulver
Gör så här:
- Tärna ner smöret i det varma vattnet och låt det smälta.
- Tillsätt baksirap och saffran. Låt svalna till ca 45 grader och blanda sedan ner ett uppvispat ägg.
- Blanda ner mjöl/mjölk/jästblandningen succesivt medan degen blandas. Håll koll på slutet, degen är perfekt när den inte riktigt kan bestämma sig för om den vill fastna i bunken eller släppa kanterna.
- Jäs i 30 minuter under handduk.
- Baka ut bullar. Jäs en gång till i 30 minuter under handduk.
- Pensla bullarna med vatten (inte ägg!) och grädda i 7-8 minuter i 200 grader
Kul att du gillade receptet! Det är verkligen världens bästa bulldeg.
SvaraRaderaJag kör samma recept till kanelbullarna btw. Plus kardemumma, minus saffran så klart :-)