Mitt lantliv.

Mitt lantliv.

lördag 16 november 2013

Saffransbiscotti



 
Saffransbiscotti
 
Ca. 40 skorpor
 
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 kuvert saffran + lite strösocker
1 msk grädde
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2  tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
mandelspån
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2.Rör det rumsvarma smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Stöt saffran med lite socker med en mortel och blanda med grädden. Rör ner saffranblandningen i smeten.
3. Blanda alla de torra ingredienserna samt mandelspån. Tillsätt detta i smeten och arbete till en smidig deg.
4. Rulla ut degen till 4 längder och lägg dem på en plåt, smord eller bakplåtspapper. Grädda längderna i ca. 15 min Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
5. Skär längderna på snedden och ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen för att bli genomtorra och knapriga.
 
Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar