Blev sugen att baka bröd i veckan, så det var bara att ta fram bakmaskinen och sätta igång. Det blev kuvertbröd med frön och det blev riktigt fasta och fina. Riktigt goda om jag får säga det själv.
Här kommer receptet;
Kuvertbröd med goda frön
1/2 paket jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk rapsolja
2 tsk salt
5 dl fullkornsdinkel
7-8 dl vetemjöl
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
Garnering
Vatten eller uppvispat ägg till pensling.
Pumpa- och solrosfrön
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet, rör så att jästen löser sig.
2. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, fullkornsdinkel och det mesta av vetemjölet. Tillsätt också alla frön.
3. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under en bakduk i ca 1h.
4. När degen har jäst färdigt, ta upp den på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i ca 15 st jämnstora bitar.
5. Rulla bitarna till bullar, lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Klipp ett kors i varje. Jäs dem under bakduk i ca 30 min.
6. Pensla med vatten eller ägg, strö på pumpa- och solrosfrön. Grädda bröden mitt i ugnen i 225 grader i ca 8 min.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar