Silviakaka
Den här kakan skulle jag kunna äta hur många som helst av, de är riktigt goda. Jag hittade receptet i Pernillia Wahlgrens blogg, Modern Mom. Man skulle kunna säga att det här är ljusa kärleksmums. Här får ni receptet:
Silviakaka
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
Kräm
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
Ugn: 175 grader
Så här gör du:
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt det kalla vattnet och därefter mjölet
blandat med bakpulvret.
Grädda i långpanna med bakplåtspapper i ca. 15 min, jag använde mig av en mindre långpanna.
Låt kakan svalna.
Under tiden kan du röra ihop krämen i en kastrull på en svag värme.
Bred ut krämen över kakan och strö på kokos.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar