Igår blev det älgstek med potatisgratäng och kantarellsås till middag.
Det var första gången jag gjorde älgstek och oj, så smidigt det var. Älgsteken gjorde jag i
fredags och den makar nästan som bäst kall.
Älgstek
1 kg älgkött
En halv flaska porter öl
Salt och peppar
Salt och peppar
En morot
En lök
Enbär
Två vitlöksklyftor
1. Putsa köttet och skär bort senor. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Skär moroten och löken i bitar.
3.. Lägg köttet i en stekpåse och lägg i alla de andra ingredienserna.
Du kan egentligen ha i vad du vill, ta det du har hemma.
4. Sätt in steken i ugnen i ca. 1-1,5h. Jag hade en stektermometer för att ha lite mer koll.
Jag ville att den skulle upp till 70 grader.
Du kan egentligen ha i vad du vill, ta det du har hemma.
4. Sätt in steken i ugnen i ca. 1-1,5h. Jag hade en stektermometer för att ha lite mer koll.
Jag ville att den skulle upp till 70 grader.
Kantarellsåsen gjorde jag av skyn som blev kvar plus mjöl, grädde och kantareller.
MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar