Mitt lantliv.

Mitt lantliv.

söndag 13 september 2015

Rödbetan.

I fredags hade vi middagsgäster. Det blev grillat kött med sötpotatis och sallad. 
Till det bakade också Mattias riktigt goda baguetter, rödbetsbaguetter. 
De blev riktigt röda, spröda och goda. 

Receptet kommer från tidningen Baka. 

Rödbetsbaguetter:

25 g jäst
250 g vatten (ca 2,5 dl)
25 g olivolja (ca. 2 msk)
350 g vetemjöl special (ca. 6 dl)
10 g salt (ca. 1,5 tsk)
2 st rödbetor, grovrivna

Gör så här: 
1. Lös jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt mjöl, olja och rivna rödbetor
 och arbeta ihop till en deg. Degen behöver bara röras tills den precis går ihop.
Låt den vila i 30 min.
Arbeta in salt och täck bunken med plastfolie och låt den jäsa i rumstemperatur
 i ca. 2 h eller över natten i kylskåp. 

2. Sätt ugnen på 250 grader. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dra ut den till en avlång platta. Vik den sedan dubbelt från långsidan och dela in den i två baguetter. 
Lägg dem på plåt och låt dem jäsa i ca.1 h.
Baguetterna ska sedan gräddas i mitten av ugnen tills de har fått 
ordentligt med färg, ca 15-20 min. Låt svalna på galler.

Ät och njut!



1 kommentar: