Mitt lantliv.

Mitt lantliv.

torsdag 16 augusti 2012

Goda matmuffins

Jag testade att göra matmuffins
och dem blev faktiskt riktigt goda.
De är bra att ha i frysen, bara att
plocka fram dem och de tinar bara på
några minuter. Väldigt enkla att göra
också och det är ett stort plus. De
passar bra till sallad, soppa m.m.

Matmuffins med fetaost, bacon, hackadspenat
och oliver:

Rapsolja 0,5 dl
Naturell yoghurt 1,5 dl
Rågsikt 1,5 dl
Grahamsmjöl 1 dl

Bakpulver 2 tsk
Ägg 2 st
Salt 0,5 tsk
Färska örter ex. Basilika, oregano m.m.

Kärnfria oliver - delade
Fetaostbitar
Bacon
Hackad spenat
Salt och peppar

Vispa äggen
Vipsa i oljan och yoghurten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen. Tillsätt örterna
sist och rör om. Häll smeten i
muffinsformar. Stek baconen och den
hackade spenaten. Fördela sedan
fyllningen i smeten och tryck ner dem lite.
Peppra och salta över.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 12-15 min
i 230 grader. Låt svalna !



/JH



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar