En tacopaj med touch av Jennie
Pajdeg:
Dinkelmjöl 3 dl
Olivolja 0,5 dl
Salt 0,5 tsk
Vatten 0,5 dl
Knåda ihop alla ingredienser till en deg.
Ställ det i kylskåpet i 20 min, plocka sedan ut det och tryck ut degen i pajformen. Förgrädda skalet i mitten av ugnen i ca. 15 min.
Fyllning:
Nötfärs 500g
gul paprika
majs
blandade bönor
vitlöksklyfta
Jag hade detta hemma, så jag testade
att lägga detssa ingredienser
i fyllningen. Du kan ta de ingredienser
du vill ha efter tycke och smak.
Stek färsen och krydda med tacokryddan.
Fräs paprikan och skölj och koka bönorna.
Blanda ihop paprikan, bönorna och majsen
med färsen när den är stekt. Jag pressade
också i en vitlök i blandningen. Häll sedan fyllningen i det förgräddade skalet.
Sås:
Matlagningsgrädde
Riven ost
peppar och salt
chilisås
Blanda ihop allt och häll över pajen.
Grädda mitt i ugnen i ca. 30 min eller
tills pajen har fått en fin färg.
Servera med en god sallad.
//JH
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar