Mitt lantliv.

Mitt lantliv.

lördag 8 september 2012

Hjortronsylt


 
Jag tycker att hjortronsylt är den bästa sylten.
Man får tillbaka så många minnen när man äter
hjortronsylt. T.ex. när jag skulle sova hos mormor och morfar
fick jag alltid hjortronsylt i glasmjölk som jag skulle dricka upp  innan jag skulle lägga mig. Det var faktiskt riktigt gott.
Mannagrynsgröt och hjortronsylt var också en höjdare när det var frukosttime. Jag känner mig som ett litet barn när jag äter hjortronsylt.
 
Så här gjorde jag sylten:
Jag hade frysta hjotron, så dem fick tina i kastrullen undertiden på en svag värme. När de har tinat upp höjer jag värmen lite och tillsätter vatten och socker. Nu hade jag tyvärr inga mått på socker och vatten, utan jag tog så mycket socker som behövs för att sylten inte ska bli dålig direkt och av tycke och smak.
 
Sedan sänker du värmen och låter det puttra på spisen. Som sagt tycker jag om kanel, så jag tillsatte en tesked kanel och oj vad gott det blev. Ta sedan bort kastrullen från spisen när du anser att det har blivit som en sylt. Det blir tjockare när du låter den svalna. Häll sylten i burkar och då är det bara
att frysa in om du vill.
Använd sylten till din gröt, pannkakor eller våfflor.
Ät och njut !
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar