Mitt lantliv.

Mitt lantliv.

tisdag 13 november 2012

Pepparkaksbröd




Förra veckan gjorde jag "lunchpepparkakor" och det vill säga bröd med pepparkakskryddor. Ungefär som mjukpepparkaka men som ett bröd. Dessa kan du exempelvis ha smör och ost på, men jag tycker att det smakade bäst var med brieost eller mögelost. Brödet är lite sötare också, jag tror dock att man skulle kunna ta bort lite sirap och farinsocker. Det får jag testa nästa gång!

De är väldigt lätta att göra också och det är ett stort plus.
 
Lunchpepparkakor ca 20 st
 
3 dl sirap
225 g farinsocker
1,5 msk mald kanel
1 msk nejlikor
1,5 msk mald ingefära
1 msk malt pomeransskal
125 g margarin
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde
. Ca. 12 dl Vetemjölfullkorn special
3 tsk hjorthornssalt
 
Koka upp sirap och socker, häll detta över kryddorna i en skål.
Rör ner margarinet och låt det svalna.
Blanda ner ägg, grädde och mjölet blandat med hjorthornssaltet. Degen ska inte vara fast.
Klicka av smeten med en sked på en bakplåtsklädd plåt med rätt stora mellanrum. (Om kakan flyter ut mycket, tillsätt mer mjöl.)
Grädda i ca 10 min i 225 grader.
 
Ät och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar