För några veckor sedan gjorde jag en bärkaka
med jordgubbar och vitchoklad i långpanna.
Det blev en riktigt bra smak, dock använde jag
mig nog av fel storlek av långpanna. Eftersom
kakan blev alldeles för tunn. Men hade jag haft en
lite mindre långpanna så hade dem blivit perfekt.
Jordgubbsrutor med vitchoklad
5 dl jordgubbar
3 ägg
3 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g vitchoklad
Rensa jordgubbarna och dela dem i bitar.
Sätt ugnen på 175 grader och vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken. Rör ner i äggblandningen.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Vänd ner i smeten.
Vänd ner i smeten.
Smörj och bröa en långpanna eller använd bakplåtspapper.
Häll i smeten och fördela jordgubbsbitarna över.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 25-30 min.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 25-30 min.
Ta ut kakan och strö över chokladen. Grädda yttligare i 5 min.
Skär kakan i bitar när kakan har svalnat.
Ät och njut !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar