150 g mjukt smör
2 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjölspecial
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl kesella
rivet skal av citron
2,5 dl blåbär + 2 msk vetemjöl
Dekoration:
50 g vitchoklad
0,5 dl blåbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker pösigt i
matberedaren eller elvispen.
Tillsätt äggen, ett i taget, rör
om mellan varje.
Blanda mjöl, bakpulver och vanilj socker.
Blanda ner detta i smeten tillsammans
med kesellan och citronskalet.
Blanda blåbär och vetemjöl, rör ner bären
försiktigt ner i smeten.
Fyll muffinsformar till hälften med smet.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Dekoration:
Smält chokladen över vattenbad. Skeda lite
choklad över varje muffins och lägg på blåbär.
Låt stelna. Ät och njut !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar