Jag har blåbär fulla frysen, så jag tänkte att
jag måste använda dem till något. Så det
jag måste använda dem till något. Så det
blev blåbärsbullar och blåbärsmuffins.
Här kommer blåbärsbullarna:
Här kommer blåbärsbullarna:
Blåbärsbullar ca. 35 st:25 g jäst
75 g smör
4 dl mjölk
2 krm salt
3/4 dl socker (rårörsocker)
ca. 11 dl vetemjölspecial
75 g smör
4 dl mjölk
2 krm salt
3/4 dl socker (rårörsocker)
ca. 11 dl vetemjölspecial
Fyllning:
150 g smör
3/4 dl socker
2 msk potatismjöl
1 tsk kardemumma
ca 3 dl blåbär
Ägg till pensling
Garnering:
Smält smör
socker
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret, tillsätt mjölken och
låt allt bli fingervarmt, ca. 37 garder.
Rör ut lite av degvätskan med jästen
och rör om. Tillsätt sedan resten.
Jag använde rårörssocker och blanda
det väl med den fingervarma vätskan.
Tillsätt sedan salt och halva mängden
mjöl. Arbeta in det och resterande av
mjölet till en smidig deg (ej för fast).
Jäs övertäckt till dubbelstorlek ca. 40 min.
Ta upp degen och och dela den i
två delar. Kavla ut varje del till ca.
30x50 cm. Blanda samman fyllningen smör,
kardemumma, socker och potatismjöl.
Fördela detta på degplattorna.
Strö över blåbär och vik degplattan dubbel.
Skär 1,5 cm breda remsor och snoddar
som läggs i bullformar. Jäs övertäckta
till dubbelstorlek ca 35 min.
Pensla med ägg och grädda bullarna i
ugnen i 250 grader i ca. 5-8 min.
De går bra att frysa och ta upp i efterhand.
Pensla bullarna när dem svalnat med smält
smör och doppa i socker vid servering.
Dessa bullar blev väldigt populära hos
vissa och det är alltid roligt ;)
Ät och njut / JH
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar