Här kommer receptet på fläskfilén som jag gjorde
på trerättersmiddagen.
på trerättersmiddagen.
600 g fläskfilé
salt, peppar
2 msk smör el. margarin
1 tsk paprika krydda
1 gul paprika
1 röd paprika
3 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
2 msk mango chutney
1 tsk maizena redning
100 g gorgonzola
soltorkade tomater
Ugn: 225 grader
Skär filén i 2 cm breda bitar, krydda med salt
och peppar. Stek bitarna i stekpanna med smör.
och peppar. Stek bitarna i stekpanna med smör.
Strö över med paprikakrydda och lägg över köttet
i en ugnsfast form.
Kärna ur och tärna paprikorna och fräs dem i stekpannan i smör.
Kärna ur och tärna paprikorna och fräs dem i stekpannan i smör.
Späd med grädde, fond och rör i mango chutney. Låt koka i fem min.
Skeda såsen över köttet och klipp de soltorkade tomaterna i
bitar över köttet. Slutligen, lägg en klick gorgonzola
över varje köttbit.
över varje köttbit.
Låt detta gratinera i ca. 8 min tills osten börja smälta.
Ät och njut !
Ät och njut !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar