Mitt lantliv.

Mitt lantliv.

lördag 15 september 2012

Fläskfilé med gorgonzola



 
Här kommer receptet på fläskfilén som jag gjorde
på trerättersmiddagen.
 
600 g fläskfilé
salt, peppar
2 msk smör el. margarin
1 tsk paprika krydda
1 gul paprika
1 röd paprika
3 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
2 msk mango chutney
1 tsk maizena redning
100 g gorgonzola
soltorkade tomater
 
Ugn: 225 grader
Skär filén i 2 cm breda bitar, krydda med salt
och peppar. Stek bitarna i stekpanna med smör.
Strö över med paprikakrydda och lägg över köttet
i en ugnsfast form.

Kärna ur och tärna paprikorna och fräs dem i stekpannan i smör.
Späd med grädde, fond och rör i mango chutney. Låt koka i fem min.
Skeda såsen över köttet och klipp de soltorkade tomaterna i
bitar över köttet. Slutligen, lägg en klick gorgonzola
över varje köttbit.
 
Låt detta gratinera i ca. 8 min tills osten börja smälta.
Ät och njut !
 
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar